Skip to content

De leukste babyshower spelletjes en activiteiten

Wat doe je nu precies op een babyshower? Het organiseren van een babyshower kan soms wat overweldigend aanvoelen, zeker als je niet goed weet wat je kunt verwachten. Een babyshower draait erom de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten en een gezellige dag te beleven met vrienden en familie. Het toevoegen van leuke spelletjes en activiteiten aan je babyshower is een must omdat het niet alleen zorgt voor veel plezier, maar ook voor onvergetelijke herinneringen. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen, waardoor je de babyshower helemaal kunt afstemmen op de voorkeuren van de zwangere. Inspiratie nodig? Hier zijn 15 van de leukste en meest populaire babyshower spelletjes en activiteiten.

1. High Tea

Een High Tea is perfect voor een babyshower, omdat het een chique en ontspannen sfeer creëert. Gasten kunnen genieten van verschillende soorten thee, lekkere hapjes, sandwiches en zoetigheden. Het is een geweldige manier om de middag door te brengen in een gezellige setting. Heb je inspiratie nodig over wat je zoal kunt serveren, kijk dan hier.

babyshower high tea

2. Voorspellingen

Laat de gasten voorspellingen doen over de baby, zoals de naam, geboortedatum, gewicht en lengte. Dit spel zorgt voor leuke discussies en spanning, en het is achteraf leuk om te zien wie het bij het juiste eind had.

3. Speen Zoektocht

Maak je babyshower nog spannender met de Speen Zoektocht! Verstop een aantal speentjes op creatieve en onverwachte plekken in de ruimte voordat de gasten arriveren. Geef iedereen een mandje of zakje en laat de zoektocht beginnen! Dit spel zorgt niet alleen voor veel gelach en competitie, maar het brengt ook de gasten in beweging en creëert een dynamische en interactieve omgeving.

4. Schilderij Maken voor de Babykamer

Laat iedereen zijn creatieve kant ontdekken door een schilderij te maken voor de babykamer. Het resultaat is een uniek kunstwerk dat een speciale plek krijgt in het huis van de aanstaande ouders. Dit is een blijvende herinnering aan een bijzondere dag.

5. Rompertje of Slab Customizen

Gasten kunnen rompertjes of slabbetjes versieren met textielstiften, verf en andere decoraties. Laat je creativiteit de vrije loop! Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het levert ook unieke en gepersonaliseerde babykleding op.

babyshower rompertje versieren

6. Baby Bingo

Baby Bingo is een leuke variant van het klassieke bingospel, waarbij de kaarten gevuld zijn met babygerelateerde woorden of afbeeldingen. Dit spel houdt iedereen betrokken en zorgt voor veel interactie.

7. Baby Foto Wedstrijd

Vraag de gasten om babyfoto’s van zichzelf mee te nemen en organiseer een wedstrijd waarbij iedereen moet raden wie wie is. Dit spel zorgt voor veel hilariteit en mooie herinneringen.

8. Raad de Omvang van de Buik

Gasten moeten raden hoe groot de buik van de aanstaande moeder is door een stuk lint of touw af te knippen. Degene die het dichtst bij de juiste omvang zit, wint een prijs.

9. Baby Quiz

Test de kennis van de gasten over baby’s en ouderschap met een leuke quiz. Dit kan variëren van algemene kennisvragen tot specifieke vragen over de aanstaande ouders.

10. Babyhapjes Proeven

Dit spel is hilarisch en zorgt gegarandeerd voor veel gelach. Gasten proeven verschillende babyvoedingen met hun ogen dicht en moeten raden welke smaak het is. Dit spel test niet alleen smaakpapillen, maar zorgt ook voor leuke foto- en videomomenten. Wie de meeste smaken correct raadt, wint een prijs.

babyshower babyhapjes testen

11. Baby Namen Lijst

Geef iedereen een pen en papier en laat ze zoveel mogelijk babynamen opschrijven die beginnen met een specifieke letter binnen een bepaalde tijd. Dit zorgt voor leuke en soms grappige suggesties.

12. Raad het Babykledingstuk

Plaats verschillende babykledingstukken in een tas en laat de gasten raden wat erin zit door alleen te voelen. Dit spel is verrassend moeilijker dan het lijkt en zorgt voor veel gelach.

13. Het Verhaal van de Baby

Voor een creatieve en hilarische activiteit is er “Het Verhaal van de Baby”. Begin met een leeg vel papier en laat elke gast om de beurt één zin opschrijven. Het verhaal begint bijvoorbeeld met “Er was eens een baby…” en gaat verder met de onverwachte wendingen en grappige bijdragen van elke deelnemer. Elke gast vouwt het papier zo dat alleen hun eigen zin zichtbaar is voor de volgende schrijver. Aan het einde lees je het volledige, vaak absurde en hilarische verhaal voor aan de groep.

14. Baby Song Quiz

Breng muziek en energie in je babyshower met de Baby Song Quiz! Speel korte fragmenten van populaire liedjes die het woord “baby” in de titel of tekst bevatten en laat je gasten raden om welk nummer het gaat. Je kunt nummers kiezen uit verschillende decennia en genres om het uitdagender te maken. Verdeel de gasten in teams en geef punten voor elk goed geraden liedje. Deze muzikale quiz zorgt voor een geweldige sfeer en moedigt iedereen aan om mee te zingen en te dansen. Het is een fantastische manier om de stemming te verhogen en iedereen actief te betrekken.

15. Tijdcapsule

Creëer een onvergetelijke en betekenisvolle herinnering met de Tijdcapsule activiteit! Voorafgaand aan de babyshower, bereid een mooie doos of container voor waarin alle bijdragen van de gasten worden bewaard. Tijdens de babyshower geef je elk van je gasten een kaartje of briefpapier waarop ze hun beste wensen, adviezen of voorspellingen voor de toekomst van de baby kunnen schrijven. Dit kunnen leuke voorspellingen zijn zoals de toekomstige carrière van de baby, grappige adviezen voor het ouderschap, of hartverwarmende boodschappen vol liefde en hoop.

Zodra iedereen zijn of haar boodschap heeft geschreven, verzamel je alle kaartjes in de tijdcapsule. Om het extra speciaal te maken, kun je ook foto’s van de gasten, kleine souvenirs van de babyshower, en een brief van de aanstaande ouders toevoegen. Sluit de tijdcapsule goed af en maak afspraken om deze pas te openen op een speciale toekomstige datum, bijvoorbeeld de 18e verjaardag van de baby of een andere mijlpaal. Het is een emotionele en blijvende manier om deze speciale dag te markeren, die de aanstaande ouders en de baby nog jaren zullen koesteren.

Aan de slag!
Al deze activiteiten en spelletjes zorgen ervoor dat jouw babyshower een onvergetelijke dag wordt, vol plezier en gezelligheid. Ze brengen mensen samen en creëren mooie herinneringen voor zowel de aanstaande moeder als de gasten. Dus waar wacht je nog op? Begin met plannen en maak er een fantastische babyshower van!